top of page
freedom%20alone%202_edited.jpg

חופשי זה לגמרי לבד

21-9-2020

סגר, ריחוק חברתי, בידוד, קפסולות, מילים שהפכו בין לילה לדבר שבשגרה, אבל רגע לפני שהמציאות החדשה תפסה מקום בקירבינו, האם לא השתמשנו במילים דומות כדי לתאר את מציאותינו הפנימית ?
מי מאיתנו מעולם לא הרגיש אאוטסיידר? בודד? רחוק? לא שייך? לגמרי לבד בעולם?
הגזירות החברתיות שאנו מתמודדים איתן כרגע הן בסה"כ הגברת הווליום על חוויות שאנו חווים בעולמינו הפנימי ללא כל קשר לנסיבות.

אם כך, כדאי לשאול, סגר או לא, האם אני באמת אי פעם לבד?
כשעסקנו בנושא של מערכות יחסים נגענו במערכת היחסים הפנימית בין האדם לבין עצמו, ובהתקיים מערכת יחסים שכזו האם ניתן לומר שאני אף פעם לא לבד? שאני תמיד איתי? ונניח שהתשובה היא "כן" אז איך ניתן להסביר את כאב הבדידות שרבים מאיתנו חווים על בסיס יומי?

וכאן הרגע להפריד בין בדידות לבין לבד. הבדידות הינה תחושה של חוסר, תחושה שמשהו במציאות הרגעית לא בסדר, תחושה של חסך, תחושה שמשהו שאמור היה לקרות לא מתרחש. ושם מתוך אותו בור שיוצר החוסר עולה רגש הבדידות. רגש הבדידות לרוב מציף איתו רגשות נוספים כמו עצב, כמיהה, לעיתים גם פחד או חרדה.
לעומת הבדידות שנושאת איכות של חוסר, הלבד נושא עימו תחושה של מלאות, שכן כשהאדם נמצא לבדו, זה הרגע בו הוא יכול לחוש את עצמו במלאות, לתת לחלקיו השונים לשהות יחד ולהיות קשוב לעצמו. כאשר מערכת היחסים הפנימית ביני לבין עצמי בריאה ופועמת הרי שהלבד הוא מתנה גדולה של זמן איכות עם האדם הקרוב לי ביותר – אני.
מערכת יחסים יציבה ובריאה של אדם עם עצמו למעשה מקיימת מיכל בו יכולים להתקיים בשלום שלל הרגשות, המחשבות והתחושות שעולות באופן טבעי במהלך החיים. כולל רגש הבדידות בו נגענו קודם.

אחד הדברים עליהם אנו שמים דגש בקליניקה הוא בניית מיכל פנימי יציב, רחב ומכיל המאפשר לכל רגשותינו להתקיים, להיות מוכלים ולעבור טרנפורמציה וריפוי בתוכינו ובתוך קשר.
בתמונה – חופשי זה לגמרי לבד
מוזמנים לקבוע מפגש ולחלוק את הלבד ביחד – 052-6050713
 

מאמרים: About
bottom of page